Вечірка у космосі: астронавти зробили тако з перцю, вирощеного на орбіті

4 листопада 2021, 02:07
Астронавти Міжнародної космічної станції влаштували вечірку з тако, щоб відсвяткувати збір перших перців чилі, вирощених у космосі

Астронавти NASA влаштували вечірку у космосі / Фото: Twitter

Перець є частиною експерименту НАСА під назвою Plant Habitat-04, який має на меті визначити, які продукти можна вирощувати у космосі.

Читайте також: NASA вдруге перенесла запуск корабля з астронавтами на МКС: у чому проблема

Реклама

У червні сорок вісім насінин було відправлено на космічну станцію, де вони вирощувалися у спеціальному апараті зі штучною вентиляцією для перенесення пилку в умовах мікрогравітації.

У попередніх експериментах вдалося виростити салат і редис, але перець виявився найскладнішим із них, оскільки йому потрібно набагато більше часу для росту, проростання та плодоношення.

Проте нещодавно перець таки дав урожай. Після чотиримісячного очікування астронавти нарешті змогли спробувати плоди своєї праці.

Реклама

Астронавти зробили тако з космічним перцем, яловичиною, регідратованими помідорами та артишоками, пише interestingengineering.com.

Вирішення проблеми, пов'язаної з вирощуванням овочів в умовах мікрогравітації, важливе для тривалих місій, під час яких членам екіпажу будуть потрібні хороші джерела вітаміну С, такі як перець.

Додамо, що частину врожаю астронавти повернуть на Землю для аналізу.